Køkkenknive

Spar 30%
839 kr. 1.199 kr.
Spar 30%
699 kr. 999 kr.
Spar 40%
4.044 kr. 6.743 kr.
Spar 20%
799 kr. 999 kr.
Spar 20%
1.119 kr. 1.399 kr.
Spar 20%
479 kr. 599 kr.
Spar 40%
3.384 kr. 5.643 kr.
Spar 20%
959 kr. 1.199 kr.
Spar 20%
559 kr. 699 kr.
Spar 20%
719 kr. 899 kr.
Spar 20%
879 kr. 1.099 kr.
Spar 20%
519 kr. 649 kr.
Spar 20%
559 kr. 699 kr.
Spar 20%
759 kr. 949 kr.
Spar 40%
4.704 kr. 7.843 kr.
Spar 20%
2.077 kr. 2.597 kr.
Spar 20%
3.716 kr. 4.645 kr.
Spar 20%
2.477 kr. 3.097 kr.
Spar 20%
439 kr. 549 kr.
Spar 20%
759 kr. 949 kr.
Spar 20%
679 kr. 849 kr.
Spar 20%
719 kr. 899 kr.
Spar 20%
959 kr. 1.199 kr.
Spar 20%
3.196 kr. 3.995 kr.
Spar 20%
1.119 kr. 1.399 kr.
Spar 20%
959 kr. 1.199 kr.
Spar 20%
1.039 kr. 1.299 kr.
Spar 20%
4.356 kr. 5.445 kr.
Spar 20%
2.957 kr. 3.697 kr.
Spar 20%
879 kr. 1.099 kr.
Sorter ved
  • Fremhævet
  • Bestsellere
  • Alfabetisk, A-Å
  • Alfabetisk, Å-A
  • Pris, lav til høj
  • Pris, høj til lav
  • Dato, ældre til nyere
  • Dato, nyere til ældre

Gode køkkenknive, der inviterer til at blive brugt

Den bedste køkkenkniv er den, der bliver brugt - og vi er af den overbevisning, at gode, skarpe køkkenknive inviterer til at blive brugt. Derfor er samtlige vores knive lavet af funktionelle kvalitetsmaterialer, så kniven er ufatteligt skarp, og pakket det ind i et smukt ydre, således de decideret inviterer til at blive brugt.

For at skabe de bedst mulige knive, har vi udviklet alle knivene i vores sortiment i samarbejde med professionelle kokke, der dag ind og dag ud arbejder med disse redskaber. Gennem disse samarbejder, har vi lært hvad der er vigtigt, når du skal vælge en kniv og alle de læringer har vi samlet i vores knivsamling.

Ifølge vores samarbejdspartner, køkkenchef Jonas Als, er vægtfordelingen noget af det vigtigste ved en god kniv. Hvis ikke der er balance mellem skæftet og knivbladet, så bliver det en kamp at arbejde med kniven over længere tid. Derfor har vi naturligvis haft et stort fokus på netop det.

Køkkenknive sæt, der fuldender dit køkken

Du har som udgangspunkt kun brug for én god, skarp kniv, der kan klare de fleste opgaver. Men ligesom kunstneren, som har brug for flere specialpensler til de små detaljer og ekstra præcision for at skabe et mesterværk på lærredet, gør det samme sig gældende i køkkenet. Her bliver oplevelsen i køkkenet ikke blot sjovere, men du har også nemmere ved at løse alle køkkenopgaver, når du står med den rette specialkniv.  

Der findes et hav af forskellige specialknive til køkkenet og hos Cuisine Lab har vi samlet 3 forskellige knivsæt, så du på én gang kan skabe et solidt fundament, der passer til dine behov. Det er nemlig op til dig, om du får brug for de meget specialiserede knive i din knivsamling.

De 3 knivsæt består af 3, 5 eller 7 knive og alt efter hvor ambitiøs du er i køkkenet, vælger du det sæt, der passer til dig. Udover at samle knivene i sæt har vi 3 forskellige prisklasser i vores Classic, North og Legacy kollektioner. Du kan læse mere om hvilke knive, der er i vores knivsæt og kollektioner her.

gode køkkenknive

Køkkenknive - den ultimative gave til madentusiaster

Hvis det er dig, der står for madlavningen, kommer du næppe udenom at skære noget kød, hakke noget grønt eller snitte nogle urter. Derfor har du helt sikkert også somme tider haft en sløv køkkenkniv i hånden og irriteret dig over, at du skal kæmpe for at skære dit kød eller grønt ud. Det er der heldigvis råd for! 

Hos Cuisine Lab har vi specialiseret os i knive, der er både holdbare, skarpe i længere tid og smukke at se på. Det er vigtigt for os, at funktionalitet, kvalitet og smukt design går hånd i hånd og det ene udelukker ikke det andet - og når først du har haft en skarp kniv i hånden er der ingen vej tilbage.

Køkkenknivene er fundamentet for køkkenet - og det er en simpel måde at gøre det sjovere at stå i køkkenet. HVis du synes, det er en sur pligt at lave mad, så prøv at arbejde med en skarp kniv, der glider lige igennem dine råvarer. Du sparer tid, fordi du ikke skal stå og skære med en sløv kniv - og vi er sikre på, at du faktisk vil nyde oplevelsen.

"Jeg kommer aldrig til at bruge andre knive igen" - Ambassadør Rasmus C. K.

Flotte knive til enhver smag

Kokkekniv

Kokkekniven er klassikeren af køkkenknive og er kendetegnet ved sit høje og store knivblad. Kokkekniven er som regel den største kniv i knivsamlingen og den er en essentiel del af ethvert køkken. Den klassiske kokkekniv er omkring 20-30 centimeter lang og den kan bruges til at løse alle opgaver i et køkken.

Fælles for vores kokkeknive er, at de har:

et ultra skarpt knivblad.
en perfekt vægtbalance mellem knivblad og skæfte.
et ergonomisk skæfte i kvalitetsmaterialer.

Se kokkeknive

Santokukniv

En santokukniv er i vores øjne ikke kun et redskab - det er et stykke kunst. Selvom den flotte kniv naturligvis primært bliver brugt som en utroligt præcis køkkenkniv, så er det høje knivblad smukt og man kan nærmest drømme sig væk i de unikke mønstre. 

Der er nogle forskelle på en Santoku kniv og en klassisk Gyuto kokkekniv, som vi kender fra vesten. Nogle af forskellene er, at:

  • Santoku kniven har et højere knivblad.
  • Santoku kniven har et tyndere knivblad.
  • Santoku kniven bruges oftest til grøntsager.
Se santokuknive
Skærebræt i træ

Brødkniv

Her har vi en kniv, hvor opgaven ligger i navnet - brødkniven bruges til at skære brød. Uanset om det er en bolle, et rugbrød eller et et foccacia brød, så er brødkniven en trofast makker, når du skal have skåret brød i skiver eller stykker.

Det vigtigste, når du skal finde en brødkniv, der kan følge dig hele livet, er, at brødkniven har:

  • et langt savtakket knivblad.
  • et ergonomisk skæfte.
  • en hårdt kerne, der er skarp og lang tid.
Se brødknive

Udbenerkniv

Udbenerkniven har et relativt kort og stift knivblad og er meget spids. Kniven er spids, fordi den skal kunne skære igennem meget seje sener, som du ikke vil have med i den mad, du serverer for enten dig selv eller dine gæster. Den er eksempelvis genial, når du afpudser en mørbrad og skal have fjernet den ofte genstridige sølvsene.Bladet er stift og kort, så der er optimal kontrol, når du står med fingrene i en bov eller lignende. På den måde kan du komme helt omkring benet og du undgår at få alt for meget spild eller et helt flænset stykke kød.

Se udbenerkniv
Forskærerkniv

Forskærerkniv

Forskærerkniven kan også kaldes en udskæringskniv eller trancherkniv. Uanset om du har tilberedt et stykke fjerkræ, en steg eller noget helt tredje, som f.eks. fisk, der kræver en udskæring - så er det en forskærerkniv, du gerne vil bruge. Netop af den grund har franskmændene et ord for netop denne kniv; trancherkniven. 

Det særlige ved en forskærerkniv, i forhold til en kokkekniv, der har næsten samme længde er at

  • forskærerkniven har et slankt knivblad.
  • knivbladet er fleksibelt.
  • knivbladet er ultraspidst.
Se forskærerknive

Utilitykniv

En utilitykniv er en kniv, du ikke vidste, du manglede, før du har prøvet at arbejde med en. Det er utroligt, hvor mange opgaver, du lige kan klare med en lækker utilitykniv. Der er en grund til at utility og universal bliver brugt synonymt med hinanden, når vi taler om knive. Det er uden tvivl den mest alsidige kniv i køkkenet - der er nærmest ingen grænser for hvad den kan bruges til.

Vi ville bruge en utilitykniv til mange opgaver i køkkenet - ja, det vil faktisk være vores go-to kniv efter kokkekniven. Du kan bruge utilitykniven til blandt andet at:

  • filetere en fisk.
  • finthakke friske urter.
  • skrælle frugt og grønt.
Se utilityknive

Urtekniv

Urtekniven har det med at blive glemt lidt og de færreste sætter i virkeligheden pris på en god urtekniv - og det er synd, fordi den bliver brugt næsten hver dag i et almindeligt køkken og den løser adskillige opgaver til UG med kryds og slange.

Når vi taler om urteknive, så ser vi på 2 forskellige typer - nemlig en almindelig urtekniv og en tournierkniv.

Forskellen på de to knive er, blandt andet, at

  • tournierkniven har et bøjet knivblad.
  • urtekniven kan bruges til at hakke og snitte.
  • tournierkniven anses som en specialkniv.
Se urtekniv
bedste knivsæt

Knivsæt

hvis du er en professionel kok eller en seriøs madlavningentusiast, er et komplet knivsæt uundværligt.

Med et knivsæt af enten 3, 5 eller 7 knive vil du have alle de væsentlige værktøjer, du har brug for til at forberede og tilberede forskellige retter og råvarer. Ved at have et godt knivsæt i dit køkken, vil du have tillid til, at du altid har det rigtige værktøj til jobbet, uanset hvad du laver. Det er vigtigt at investere i et kvalitetsknivsæt, da skarpe og pålidelige knive vil gøre madlavning mere sikkert og behageligt.

Se knivsæt

Køkkenknive i skarpt damaskus stål

Damaskus metoden er en japansk smedeteknik, der stammer helt tilbage fra samuraitiden, hvor samuraisværd blevet smedet med samme metode for ekstra holdbarhed og modstandsdygtighed for alle udfordringer. Hvorfor hedder det så Damaskus, spørger du måske - efter sigende stammer smedeteknikken fra Damaskus i Syrien, men det var de japanske mestre, der gjorde metoden populær. 

Alle Cuisine Labs knive er lavet i Damaskus stål med 67 lag. Der samles således 33 lag stål på hver side omkring kernestålet, hvilket giver knivenes smukke udtryk - men stålet er ikke kun smukt, det er også effektivt og skærer som en drøm.

Køkkenknive tilbud - fordi alle fortjener skarpe knive

Det burde være alle forundt at have en skarp kniv med sig i køkkenet, så man kan få en god oplevelse i køkkenet - og man bliver inspireret til at prøve en ny ret af. Derfor har vi hos Cuisine Lab altid et godt tilbud på en skarp kniv - og vi har knive i forskellige prisklasser, så du kan helt sikkert finde noget, der passer til dig og dine behov i køkkenet!

Selvom det kan virke som en investering for nogle, så er det helt sikkert investeringen værd. I stedet for at gå ud og købe nye knive hvert 3.-5. år, så investér i kvalitetsknive og lad den gøre arbejdet for dig i mange år i fremtiden. Vores knive behøver du ikke udskifte ofte - ja, hvis du passer godt på dem, så har du faktisk en kniv til resten af livet.

Alle vores knive er lavet med Damaskus stål. Damaskus stål har en meget høj holdbarhed og modstandsdygtighed, så Damaskus knive er skarpe i længere tid og de kan holde til tæsk fra både et hverdagskøkken, men også i restauranten.

Kokkekniv i damaskus stål

Ergonomisk kniv til det private hjem

Alle vores knive har et ergonomisk skæfte. Det har vi prioriteret, fordi en af de vigtigste punkter vi fik fra de professionelle kokke, vi har samarbejdet med, fortalte os, hvor hårdt det kan være at arbejde med en kniv, hvor der ikke er tænkt over, at en kniv er et redskab, man arbejder med i adskillige timer hver eneste dag.

Det samme gør sig gældende hjemme i privaten. Du står måske ikke i køkkenet i 8-10 timer om dagen, men du skal opleve den samme luksus hjemme hos dig selv, når du skal lave mad til dig eller dine gæster. Det gør det til en mere behagelig oplevelse og knivene inviterer og inspirerer dig til at gå i køkkenet.

Det ergonomiske skæfte sikrer, at kniven ligger godt i hånden uanset om du skal hakke, snitte, udskære eller noget helt fjerde. Derudover har vi lavet skæftene i holdbare og modstandsdygtige materialer, der kan holde til at blive brugt dag ud og dag ind.

Hvad betyder Rockwell skalaen

Rockwell-skalaen definerer hvor hårdt stål er. Helt konkret stikkes der et lille stykke diamant ind i metallet og jo mere kraft der skal presses med, desto højere en placering på Rockwell-skalaen. Denne er anerkendt verden over og har siden 1914 været brugt til at definere og kvalitetssikre stål.

En almindelig køkkenkniv har en hårdhed på 50-52, men med Damaskus stålet har vi udviklet knive med en hårdhed på hele 62 HRC. Alle vores knivsæt har en hårdhed over gennemsnittet. I vores Classic kollektion finder du køkkenknive med en hårdhed på 57 HRC, mens både North og Legacy kollektionerne har en hårdhed på 62 HRC. 

Det betyder en ekstra holdbarhed og kombineret med varmebehandling i forbindelse med skabelsen af knivene, betyder det også, at du ikke skal ud og investere i knive alt for ofte. 

Hvis du ligeledes passer på dine damaskus stål knive, vil du med stor sandsynlighed aldrig have brug for at købe nye knive igen.