Køkkenknive

Se alle Køkkenknive

Her på siden ser du alle køkkenknive fra Cuisine Lab samlet et sted! Ønsker du derimod kun se en enkelt kollektion eller knivtype kan du med fordel finde dem på listen nedenfor:
799,00 kr
499,00 kr
799,00 kr
-10%
809,00 kr 899,00 kr
999,00 kr
-10%
494,00 kr 549,00 kr
-10%
809,00 kr 899,00 kr
499,00 kr
699,00 kr
399,00 kr
799,00 kr
899,00 kr
549,00 kr
699,00 kr
-20%
2.916,00 kr 3.645,00 kr
499,00 kr
999,00 kr
699,00 kr
-20%
3.116,00 kr 3.895,00 kr
549,00 kr
749,00 kr
849,00 kr
-10%
2.112,00 kr 2.347,00 kr
749,00 kr
Sorter ved
  • Fremhævet
  • Bestsellere
  • Alfabetisk, A-Å
  • Alfabetisk, Å-A
  • Pris, lav til høj
  • Pris, høj til lav
  • Dato, ældre til nyere
  • Dato, nyere til ældre
Køkkenknive i damaskus stål

Imponerende hårdhed og æstetisk design

Damaskus stål knive

Damaskus metoden er en japansk smedeteknik, der stammer helt tilbage fra samuraitiden, hvor samuraisværd blevet smedet med samme metode for ekstra holdbarhed og modstandsdygtighed for alle udfordringer. Hvorfor hedder det så Damaskus, spørger du måske - eftersigende stammer smedeteknikken fra Damaskus i Syrien, men det var de japanske mestre, der gjorde metoden populær. 

Alle Cuisine Labs knive er lavet i Damaskus stål med 67 lag. Der samles således 33 lag stål på hver side omkring kernestålet, hvilket giver knivenes smukke udtryk - men stålet er ikke kun smukt, det er også effektivt og skærer som en drøm.

Hvad betyder Rockwell skalaen

Rockwell-skalaen definerer hvor hårdt stål er. Helt konkret stikkes der et lille stykke diamant ind i metallet og jo mere kraft der skal presses med, desto højere en placering på Rockwell-skalaen. En almindelig køkkenkniv har en hårdhed på 50-52, men med Damaskus stålet har vi udviklet knive med en hårdhed på hele 62 HRC.

Det betyder en ekstra holdbarhed og kombineret med varmebehandling i forbindelse med skabelsen af knivene, betyder det også, at du ikke skal ud og investere i knive alt for ofte. Hvis du ligeledes passer på dine damaskus stål knive, vil du med stor sandsynlighed aldrig have brug for at købe nye knive igen. 

Flotte knive til enhver smag

Kokkekniven

Kokkekniven er klassikkeren af køkkenknive og er kendetegnet ved sit høje og store knivblad. Kokkekniven er som regel den største kniv i knivsamlingen og den er en essentiel del af ethvert køkken. Den klassiske kokkekniv er omkring 20-30 centimeter lang og den kan bruges til at løse alle opgaver i et køkken. 

Denne kniv gør uden tvivl dit skære-, hakke- og snittearbejde nemmere, da du har en både høj og lang skæreflade. På grund af bladets størrelse kan du lade dets vægt arbejde for dig. Brug knivens egen vægt til at skære igennem diverse grøntsager eller brug den rundede knivsæg til at hakke hurtigt og effektivt

Hvad skal man tænke over, når man vælger en kokkekniv?

Det vigtigste er om kniven ligger godt i din hånd. Her spiller skæftet en rigtig stor rolle, men det er lige så væsentligt hvordan balancen for kniven er. Hvis kniven er alt for let i skæftet, skal dine arme, albuer og håndled arbejde alt for hårdt for at kontrollere kniven. Idet kokkekniven er en af de større knivtyper, har balancen mere at sige her, end det har ved en urtekniv eller en utilitykniv. 

Se alle kokkeknive her

Den asiatiske kokkekniv

Santokukniv

En santokukniv er i vores øjne ikke kun et redskab - det er et stykke kunst. Selvom den flotte kniv naturligvis primært bliver brugt som en utroligt præcis køkkenkniv, så er det høje knivblad smukt og man kan nærmest drømme sig væk i de unikke mønstre. 

Ikke desto mindre er en Santokukniv et fantastisk redskab at have i køkkenet. Den klarer alle opgaver og er især god til grøntsager, hvor den asymmetriske slibning giver mulighed for en enorm præcision. Derudover er bladet en del tyndere end på en traditionel (også kaldet vestlig) kokkekniv, så du kan få et ensartet resultat.

Hvad er forskellen på en Santokukniv og en kokkekniv?

Der er adskillige forskelle på en vestlig kokkekniv og en santokukniv. For det første er der udseendet - knivbladet på en santokukniv er lidt kortere og dermed virker den ikke lige så voldsom, som en klassisk kokkekniv. Dernæst er de fleste santokuknive mere rektangulære i deres knivblad, mens en klassisk kokkekniv er mere aflang og buet.

En god tommelfingerregel er at bruge santokukniven til grøntsager og lignende, mens det lidt længere knivblad på en klassisk kokkekniv nemmere kan arbejde med kød - så brug din santokukniv til hakke- og præcisionsopgaver, mens din kokkekniv bedre kan løse skærearbejdet.

Se alle Santokuknive her

Savtakket eller ej?

Brødkniv

Her har vi en kniv, hvor dens opgave ligger i navnet - brødkniven bruges til at skære brød. Uanset om det er en bolle, et rugbrød eller et et foccacia brød, så er brødkniven en trofast makker, når du skal have skåret brød i skiver eller stykker. Det kan virke simpelt, og det er det nok i virkeligheden også, men ethvert køkken har en brødkniv, så hvorfor ikke finde én, der er rigtig god?

Det vigtigste ved en brødkniv er, at den er skarp. Det kan virke lidt redundant, når vi taler om knive - men forestil dig dette scenarie: Du skal skære et blødt franskbrød ud til familien. Du kan ikke bruge for mange kræfter, fordi så bliver brødet trykket helt sammen, og skiverne bliver tykke eller tynde og helt skæve. Dét kan du undgå, hvis din brødkniv er skarp og du udnytter savtakkerne.

Det er meget fint, at der er mange savtakker, men hvis ikke kniven er skarp, så hjælper de ikke. Hele pointen ved en brødkniv er, at du skal save dig igennem, så gnidningsfrit som muligt. Lad være, at bruge for meget af din vægt, men kør i stedet stille og roligt gennem brødet og lad savtakkerne arbejde. Så får du ensartede skiver af brødet og alle er glade.

Hvad gør en brødkniv til en god køkkenkniv?

En brødkniv skal have en god længde - gerne omkring 20-23 centimeter. Det giver mere knivblad at arbejde med og du skal ikke save frem og tilbage 20 gange, for at få en skive rugbrød. I stedet kan du bruge hele knivens længde og efter 2 ture, har du en flot og ensartet brødskive.

Dernæst er savtakkerne, som nævnt, vigtige. Her kan du se på både hvor mange der er, men også hvordan de ser ud. Jo kraftigere savtakkerne ser ud, desto mindre kraft skal du bruge, når du skærer. Det vil dog give flere krummer og kan være voldsomt ved bløde brødtyper end hvis du vælger en med blødere savtakker.

Se alle brødknive her

Til pudsning og udskæringer

Udbenerkniv

Hvor de tidligere knive har været mere eller mindre universelle og en del af de fleste køkkener i dag, så er denne kniv en lille smule mere specialiseret. Den kan stadig bruges i mange henseender, men der er særligt én opgave, den er god til. Måske har du gættet det, på baggrund af knivens navn, men det er naturligvis til udbening af udskæringer. 

Udbenerkniven har et relativt kort og stift knivblad og er meget spids. Kniven er spids, fordi den skal kunne skære igennem meget seje sener, som du ikke vil have med i den mad, du serverer for enten dig selv eller dine gæster. Den er eksempelvis genial, når du afpudser en mørbrad og skal have fjernet den ofte genstridige sølvsene.

Bladet er stift og kort, så der er optimal kontrol, når du står med fingrene i en bov eller lignende. På den måde kan du komme helt omkring benet og du undgår at få alt for meget spild eller et helt flænset stykke kød.

Forskellen på en fileteringskniv og en udbenerkniv

Den store forskel mellem en fileteringskniv og en udbenerkniv er fleksibiliteten i knivbladet. En fileteringskniv har brug for lidt mere smidighed for at smyge sig om kødet, når du eksempelvis fileterer en fisk - den fleksibilitet er ikke optimal, når du vil udbene et stykke kød.

Vi vil dog ikke påstå, at man ikke kan begge knive til samme formål. Vores udbenerkniv kombinerer blandt andet de to knive i én, så du ikke skal investere unødigt i begge typer. Du kan læse mere om vores forskellige udbenerknive her.

Se alle udbenerknive her

Imponér dine gæster med høj klasse

Forskærerkniv

Forskærerkniven kan også kaldes en udskæringskniv eller trancherkniv. Uanset om du har tilberedt et stykke fjerkræ, en steg eller noget helt tredje, som f.eks. fisk, der kræver en udskæring - så er det en forskærerkniv, du gerne vil bruge. Netop af den grund har franskmændene et ord for netop denne kniv; trancherkniven. 

Du kan kende forskærerkniven på knivbladets størrelse. Det er nemlig ofte lige så langt som en kokkekniv, men det er også en del smallere og derfor spidsere end en kokkekniv eller en santokukniv. Det er for at få mere fleksibilitet i bladet, men samtidig have muligheden for at lade bladets længde arbejde.

Ligesom udbenerkniven er det et redskab, der er mere specialiseret - men selvom forskærerkniven ikke er designet til at hakke og snitte, så betyder det ikke, at du ikke godt kan bruge den til det. Hvis du virkelig ønsker at imponere dine gæster, så tager du en steg eller et stykke tilberedt fjerkræ med ind til bordet og så kan du begynde at skære kødet ud med din forskærerkniv. 

Se alle forskærereknive her

Must-have i køkkenet

Utilitykniv

En utilitykniv er en kniv, du ikke vidste, du manglede, før du har prøvet at arbejde med en. Det er utroligt, hvor mange opgaver, du lige kan klare med en lækker utilitykniv. Der er en grund til at utility og universal bliver brugt synonymt med hinanden, når vi taler om knive. Det er uden tvivl den mest alsidige kniv i køkkenet - der er nærmest ingen grænser for hvad den kan bruges til.

Knivbladet er ofte lidt kortere end en kokkeknive, men længere end en urtekniv, så den ligner en ofte miniature kokkekniv. På grund af den lille størrelse, er den utroligt nem at arbejde med og du vil opleve, at det altid er utilitykniven, du tager fat i - uanset om du skal filetere, snitte, hakke eller udskære… En utilitykniv er dét, du har brug for. 

Se alle utilityknive her

Snit, hak og skræl

Urtekniv

Urtekniven har det med at blive glemt lidt og de færreste sætter i virkeligheden pris på en god urtekniv - og det er synd, fordi den bliver brugt næsten hver dag i et almindeligt køkken og den løser adskillige opgaver til UG med kryds og slange. Når vi taler om urteknive, så ser vi på 2 forskellige typer - nemlig en almindelig urtekniv og en tournierkniv.

Forskellen på de to knive er at tournierknivens blad er rundt og har et bøjet knivblad, hvilket gør den perfekt til at lave særlige udskæringer til pyntegrønt, at rense kartofler eller endda at beskære blomster, mens en klassisk urtekniv har et helt lige knivblad.

Det betyder, at du med en tournierkniv ikke kan hakke og snitte grønt, men det kan du med en klassisk urtekniv. Til gengæld, så har tournierkniven flere fordele, hvis du kan lide at arbejde med frugt og grønt i hånden. Her er den sylespids og udhuler eksempelvis problemfrit en peberfrugt eller renser en kartoffel.

Har du spørgsmål til knivtyperne, så er du meget velkommen til at kontakte os. HVis du er blevet inspireret til at se på nogle nye knive, er du også velkommen til at se vores store udvalg af alle køkkeknive lige her.

Se alle urteknive her