Santokuknive i Damaskus Stål
Skær friske grøntsager som en mesterkok med vores Santokuknive, smukt udformet i eksklusivt Damaskus-stål, der garanterer skarphed og stilfuldhed i dit køkken.
- Fremhævet
- Bestsellere
- Alfabetisk, A-Å
- Alfabetisk, Å-A
- Pris, lav til høj
- Pris, høj til lav
- Dato, ældre til nyere
- Dato, nyere til ældre
Santoku kokkeknive - det perfekte valg
Man siger ofte, at det ikke er størrelsen, men gørelsen.. Men hvor ofte har du ikke stået med en lille urtekniv, hvor knivbladet end ikke er langt nok til at skære et løg helt over i ét snit? I køkkenet er en stor grøntsagskniv en stor hjælp - og det gør dine køkkenopgaver både nemmere og sjovere, når udstyret er i orden.
I dag har de fleste en stor kokkekniv i deres samling af knive til madlavning, da den store kniv er enormt alsidig og du kan bruge den til nærmest alle slags opgaver - og den er markant større end din urtekniv. De to knive - urtekniven og kokkekniven - er slået sammen i én kniv, nemlig Santoku kniven!
Hos Cuisine Lab tilbyder vi Santoku knive i 3 forskellige kollektioner, nemlig Classic, North og Legacy kollektionen. Fælles for dem alle er, at de er ultraskarpe, af højeste kvalitet og de forbliver skarpe i utroligt lang tid. Således har du altid en skarp kniv til at hakke, snitte og skære til din madlavning hjemme i privaten.
Hvad er en Santokukniv?
En Santoku kniv er en japansk knivtype, som i de seneste år er blevet meget populær at have i sin samling af knive - og det er der rigtig god grund til. Det japanske køkken er kendt for sit store udvalg af specialknive. Traditionelt set har man brugt en Gyuto kniv, når man arbejder med kød, en Nakiri kniv til alt arbejdet med grøntsager og en Deba kniv til fisk og skaldyr.
I Santoku kniven får du det bedste fra alle tre specialknive og du kan altså i princippet have én kniv til de tre opgaver. Du har længden fra en Gyuto kokkekniv, knivbladets højde fra Nakiri kniven og præcisionen fra den lille Deba kniv - så man kan med rette kalde Santoku kniven for den ultimative kniv til dit køkken.
Santoku kniven klarer med andre ord alle opgaver, men vores erfaring er, at den især er god til grøntsager, hvor den asymmetriske slibning giver mulighed for en enorm præcision. Knivbladet er samtidig meget tynd og ufatteligt skarpt, så du kan få et ensartet resultat uanset hvor stor eller hård en råvare du arbejder med.
Vores Santoku knive i Classic, North eller Legacy kollektionerne er maksimalt 18 centimeter lange. Det gør kniven nemmere at styre, men der er stadig længde nok til at flække et spidskål eller en almindelig gulerod på langs. Knivsæggen er består af ultrahårdt kernestål, der holder kniven skarp i længere tid og som samtidig er holdbar nok til at kunne modstå den daglige brug i et hverdagskøkken.
Hvad er forskellen på en Santoku- og en Gyuto kokkekniv?
Ved første øjekast kan en Santoku kniv og en almindelig kokkekniv, det vi kalder en Gyuto eller Kiritsuke kniv, ligne hinanden, men ved et nærmere kig på de to knive vil du opdage, at der er adskillige forskelle i blandt andet udformningen af knivbladet - og hvad du skal bruge den til har betydning for hvilken type kniv du bør vælge.
Der er adskillige forskelle på en vestlig kokkekniv og en santokukniv. Det mest tydelige er udseendet - knivbladet på en Santoku kniv er lidt kortere og dermed virker den ikke lige så voldsom, som en klassisk kokkekniv. Dernæst er de fleste Santoku knive mere rektangulære og høje i deres knivblad, mens en klassisk kokkekniv er mere aflang og buet.
Det er svært at være helt sort/hvid omkring disse to knive, men en god tommelfingerregel er at bruge din santokukniv til hakke-, snitte og præcisionsopgaver, mens din kokkekniv bedre kan løse skærearbejdet. Med andre ord, ville de fleste professionelle kokke vælge en Santoku kniv til frugt og grønt, mens de vil bruge Gyuto kniven til kød.
Japansk-inspireret Santoku kniv: Præcision og stil
Vores Santoku knive er inspireret af de japanske knive, der bruges hver eneste dag til at tilberede alt lige fra et stykke Nori sushi og sashimi til at forberede Daikon til syltning. Alt i det japanske køkken kræver præcision og omhu - og hertil er en skarp kniv helt essentiel. Derfor er vores Santoku knive udarbejdet med inspiration fra de japanske traditioner.
Knivbladet på en Santoku kniv er så tyndt, at du nærmest kan få julienne tynde grøntsager. Julienne er en skæreteknik, hvor du skærer en råvare så tyndt, at de er nærmest gennemsigtige. Det er den slags præcision, som det japanske køkken bygger på og det er den, vi er forelskede i, i Cuisine Lab - og det er den både vores kunder og de professionelle kokke, vi samarbejder med, roser til skyerne.
Så synes du, det er en sur opgave at hakke og snitte grønt til din madlavning? Så prøv en Santoku kniv! Du vil opleve en helt ny side af køkkenarbejdet - og vi vil advare dig. Du kan blive helt bidt af at øve skæreteknikker, som eksempelvis julienne, gå i køkkenet for at teste en ny opskrift af eller at du pludselig tager teten, når der skal være komsammen for familie og venner.
Japansk santokukniv - balancen mellem æstetik og funktionalitet
For at opnå en kniv, som vi kan være stolte af, har vi samarbejdet med nogle af de dygtigste kokke i Danmark. Gennem tests i deres professionelle køkkener har vi fået fantastisk feedback, som vi har brugt til at udforme og skabe knive til hverdagskøkkenet, der kan begå sig og blive brugt i restaurationskøkkener.
Alle vores knive består af et stykke hårdt kernestål, der giver en knivsæg, der er skarp i lang tid. Omkring kernestålet er der smedet 33 lag stål på hver side, hvilket giver vores knive hele 67 lag stål. Det giver ikke blot det smukke asymmetriske look, men det gør også, at kniven glider lige igennem uden du behøver at arbejde for det.
Ifølge de kokke, vi har samarbejdet med, er balancen i kniven noget af det vigtigste. Derfor fortsætter kernestålet igennem hele kniven - også igennem skæftet. På den måde er knivbladet hverken for tungt eller for let til at arbejde effektivt med - og du kan uden problemer arbejde med kniven i flere timer ad gangen.
En anden ting, der var vigtigt for vores kokke, var at skæftet er holdbart, modstandsdygtigt og ikke mindst ergonomisk at holde ved. Når du arbejder med det samme redskab i mange timer, så er der risiko for arbejdsskader - og med et ergonomisk skæfte, som vores, mindsker vi risikoen.
Det ligger perfekt i hånden og som vores ambassadør, Rasmus Chmura Klausen, siger, så er man ikke i tvivl, når man først har prøvet at få en Cuisine Lab kniv i hånden. Vores Santoku knive er ikke kun smukke, de er også skarpe i længere tid, ergonomiske og holdbare selv i professionelle køkkener - du kan med andre ord kun vinde.