Forskærerknive i Damaskus Stål

Som en kulinarisk kunstner med en Damaskusstål forskærerkniv i hånden, skaber du perfekte skiver af mørt kød, der imponerer gæster med præcision og stil, og forvandler middagen til et æstetisk mesterværk.
Spar 50%
474 kr. 949 kr.
Spar 50%
599 kr. 1.199 kr.
Spar 50%
649 kr. 1.299 kr.
Sorter ved
  • Fremhævet
  • Bestsellere
  • Alfabetisk, A-Å
  • Alfabetisk, Å-A
  • Pris, lav til høj
  • Pris, høj til lav
  • Dato, ældre til nyere
  • Dato, nyere til ældre
Forskærerkniv

Forskærerkniv - vis overskud og imponér dine gæster

Forskærerkniven kan også kaldes en udskæringskniv eller trancherkniv. Uanset om du har tilberedt et stykke fjerkræ, en steg eller noget helt tredje, der kræver en udskæring - så er det en forskærerkniv, du gerne vil bruge. Netop af den grund har franskmændene et ord for netop denne kniv; trancherkniven. 

Du kan kende forskærerkniven på knivbladets størrelse. Det er nemlig ofte lige så langt som en kokkekniv, men det er også en del smallere og derfor spidsere end en kokkekniv eller en santokukniv. Det er for at få mere fleksibilitet i bladet, men samtidig have muligheden for at lade bladets længde arbejde.

Ligesom udbenerkniven er det et redskab, der er mere specialiseret - men selvom forskærerkniven ikke er designet til at hakke og snitte, så betyder det ikke, at du ikke godt kan bruge den til det. Hvis du virkelig ønsker at imponere dine gæster, så tager du en steg eller et stykke tilberedt fjerkræ med ind til bordet og så kan du begynde at skære kødet ud med din forskærerkniv. 

Forskærerkniv i damaskus stål

En specialiseret udskæringskniv

Forskærerknivens primære opgave er at udskære større stykker kød som eksempelvis en mørbrad, et stykke fjerkræ eller måske endda en lakseside. Du kan kende forskærerkniven på knivbladets størrelse. Det er nemlig ofte lige så langt som en kokkekniv, men det er også en del smallere og derfor spidsere end en kokkekniv eller en santokukniv. Det er for at få mere fleksibilitet i bladet, men samtidig have muligheden for at lade bladets længde arbejde.

Forskærerkniven er et redskab, der er mere specialiseret - men selvom den ikke er designet til at hakke og snitte, så betyder det ikke, at du ikke godt kan bruge den til det. Hvis du virkelig ønsker at imponere dine gæster, så tager du en steg eller et stykke tilberedt fjerkræ med ind til bordet og så kan du begynde at skære kødet ud med din forskærerkniv.

Man hører ofte professionelle kokke fortælle om, hvor vigtig anretningen og præsentationen af deres ret er og hvor stor en betydning det har, hvad øjet ser, inden man spiser - fordi man også spiser med øjnene. Netop af den grund, at en forskærerkniv et redskab, der vil imponere dine gæster.

Ikke blot fordi, udskæringen bliver smukkere og alle stykkerne bliver ensartede - men forestil dig dette scenarie: Du tager et stort og flot skærebræt med ind til bordet. På skærebrættet ligger der en smuk afpudset steg, der er perfekt tilberedt og du gør klar til at udskære stegen, så du og dine gæster kan sætte tænderne i det møre kød. Du tager din ultraskarpe forskærerkniv frem, som skærer lige igennem stegen i præcist den tykkelse, som du ønsker det.

Du viser overskud og selvtillid - og dine gæster er meget imponerede over både din teknik, tilberedningen og de smukke stykker af stegen. Og smagen er bare bedre, fordi du har brugt tid og gjort dig umage med at skære stegen ordentligt ud. Anretningen giver med andre ord en saftigere og mere smagfuld steg.

trancherkniv

Trancherkniv: En ægte blærerøvskniv!

Forskærerkniven kan også kaldes en udskæringskniv eller en trancherkniv. Idet man udskærer kød, fjerkræ og fisk med en udskærerkniv, giver det navn helt naturligt mening - og det er faktisk også tilfældet med en trancherkniv. Udskæring af kød giver som regel nogle skiver af en steg eller et bryst fra et fjerkræ - og ‘skiver’ på fransk hedder “tranché”. 

Mens en almindelig udskæring som regel blot er en gennemskæring fra top til bund er tranchering ofte med en vinklet udskæring. På den måde får man en smukkere skæreflade, hvor du med fordel kan krydre med salt og peber for at fremhæve den lækre kødsmag. Det spiller igen ind i hele oplevelsen, hvor anretningen og smag hænger sammen.

Når du trancherer kødet, er det vigtigt, at du skærer kødet rigtigt ud. For at få det bedste resultat, bør du altid skære kødet på tværs af kødfibrene, så du får dem skåret over og ikke sidder med én lang kødfiber, der kan blive sej og gummi-agtig selv i en bøf af allerhøjeste kvalitet.

forskærerkniv

Forskærersæt giver fuld kontrol på skærebrættet

Du har sikkert set en stegegaffel på en knivmagnet eller i en skuffe et sted - men den bliver desværre ofte glemt, når man skal udskære kød. Det er et langt gaffel-lignende redskab, men der er kun to tænder. Tænderne er så lang og skarpe, at de faktisk fungerer som spyd, der kan gå hele vejen igennem stegen, uanset hvor høj eller tyk den måtte være. 

Der er mange, der blot bruger en almindelig spisegaffel, men det er en skam! Stegegaflen giver dig god kontrol over den råvare du skal til at skære i. Uanset hvor skarp din kniv er, vil der være en lille smule friktion, og du vil have brug for at holde kødet på på skærebrættet. På den måde får du ensartede skiver af kødet - men det er også langt mere sikkert, da stegen ikke smutter under kniven, mens du skærer. 

Du kan også bruge stegegaflen til at flytte råvarer fra ét skærebræt til et andet eller fra skærebræt til fad - men i modsætning til en almindelig gaffel, er stegegaflen lang nok til, at den kan løfte selv et stort stykke kød uden risiko for at falde af. De to spyd stikkes igennem kødet og sikrer, at der sker minimal skade på råvaren.