Udbenerknive i Damaskus Stål
- Fremhævet
- Bestsellere
- Alfabetisk, A-Å
- Alfabetisk, Å-A
- Pris, lav til høj
- Pris, høj til lav
- Dato, ældre til nyere
- Dato, nyere til ældre
Slagterkniv - Det vigtigste redskab
Udbenerkniven er en specialkniv med stort S. Den bruges primært til at skille benet fra kødet, når du eksempelvis står med en kylling og gerne vil have brystkødet skåret fra, have delt lårene fra kroppen eller andet, hvor du parterer eller udbener en råvare. Det smalle knivblad kan komme ind til benet uden at beskadige det lækre kød - som jo er det, du gerne vil have så meget som muligt af.
Udbenerkniven har et relativt kort og stift knivblad og kniven er meget spids. Det er den, fordi den skal kunne skære igennem meget seje sener, som du ikke vil have med i den mad, du serverer for enten dig selv eller dine gæster. Den er eksempelvis genial, når du afpudser en mørbrad og skal have fjernet den ofte genstridige sølvsene. Her kan du nemt få spidsen under senen og så klarer det skarpe knivblad resten.
Bladet er stift og relativt kort, så der er optimal kontrol, når du står med hænderne i et stort stykke kød som en bov eller lignende. Derfor har vi hos Cuisine Lab sat skridsikkert, modstandsdygtigt og holdbart skæfte på alle vores udbenerknive, så du er sikret fuld kontrol - og som en ekstra sikkerhed, har vi formet skæftet, så det er lidt større, jo tættere du kommer på hælen af knivbladet.
Du har måske set en slagter benytte denne type kniv, når vedkommende arbejder med et stykke kød før det er skåret ud i de forskellige udskæringer. På den måde kan slagteren komme helt omkring benet og de undgår at få alt for meget spild eller et helt flænset stykke kød.
Det kan virke som en selvfølge, men det vigtigste ved en udbenerkniv er, at den er skarp. Du tænker måske, det er vigtigt for alle knive - og du tager ikke fejl - men der er i langt højere grad brug for en skarp knivsæg og ikke mindst en skarp spids på kniven. Når du er ved slagteren og beder om en særlig udskæring - eller du er heldig blot at observere deres arbejde med et helt stykke kød - så vil du se, hvor vigtigt det er, at kniven er skarp.
Derfor ser du også ofte kokke og slagtere stå med et strygestål for at slibe kniven inden de skal arbejde med et stykke kød. Det er simpelthen af respekt for råvaren og for at beholde så meget af det lækre kød efter udskæring. Kniven glider lige igennem kødet og der er ingen grund til at anstrenge sig.
Fileteringskniv - udbenerknivens tvilling
Udbenerknivens tvilling er en fileteringskniv, der kan bruges til mange lignende opgaver - men ligesom ved tvillinger er der visse forskelle, selvom de ved første øjekast kan minde utroligt meget om hinanden. Vi vil dog ikke påstå, at man ikke kan begge knive til samme formål.
Den store forskel mellem en fileteringskniv og en udbenerkniv er nemlig helt fundamentalt fleksibiliteten i knivbladet. En fileteringskniv har brug for lidt mere smidighed for at smyge sig om benene for at frigøre og filetere kødet - og den fleksibilitet er ikke optimal, når du vil udbene et stykke kød, da knivbladet vil være for ustabilt og du kan have brug for ekstra power.
Vores tommelfingerregel er, at når du skal arbejde med fisk, hvor der er endnu mindre kød på, og der tilmed er endnu flere fiskeben, der ikke skal med i maden, så bruger vi en fileteringskniv, hvor knivbladet har mere fleksibilitet. Til alle andre opgaver med et stort stykke kød, vil vi bruge en udbenerkniv - men som nævnt, kan begge knive bruges til samme formål.
Filetkniv til fisk: Undgå fiskeben på tallerkenen
Det kræver en god portion præcision, når man skal filetere en fisk. Derfor er det vigtigt, at du har udstyret i orden, så du kan få nogle store, flotte fileter på tallerkenen - uanset om de skal paneres i panko rasp eller de skal være med sprødstegt skind. Derfor er en udbenerkniv eller en fileteringskniv et fantastisk redskab at have i knivsamlingen.
Vi har alle oplevet, at man lige har overset et fiskeben i fileten og det er ikke det lækreste at få hverken på sin egen tallerken eller i munden - eller endnu værre, servere for nogle forventningsfulde gæster. Men der er heller ikke noget ved, at fileten er helt tynd og uden kød på, fordi du har været bange for det scenarie.
Her er en skarp kniv med et fleksibelt knivblad din bedste ven. Du kan komme helt tæt på fiskebenene, så du får så meget kød på dine fileter og du undgår samtidig at få fiskeben med i fileten. Med en rigtig god filetkniv kan du faktisk holde kniven helt tæt på fiskebenene og blot følge dem. Så vil du stå tilbage med et helt fiskeskelet og flotte fiskefileter, der er klar til tilberedning.
Fisk kniv eller udbenerkniv?
Forskellen på de to knivtyper er minimal og den kan i virkeligheden koges ned til hvor fleksibelt knivbladet er. Begge knive er fremragende værktøjer til at filetere en fisk og udbene et stykke kød. Om du skal vælge en fileteringskniv eller en udbenerkniv er helt op til dig selv og dine behov - og måske er det ikke så vigtigt for en fritidskok hvad kniven hedder, men nærmere at den er skarp, ligger godt i hånden og så gør det jo heller ikke noget, hvis den er pæn at kigge på.
Hos Cuisine Lab har vi helt sikkert noget, der passer til dig og dine behov. Vi tilbyder nemlig 3 forskellige udbenerknive, nemlig vores Classic udbenerkniv, vores North udbenerkniv og vores Legacy udbenerkniv. Alle knivene har et ultraskarpt knivblad, et modstandsdygtigt skæfte i henholdsvis pakkatræ, palisandertræ og ibenholt, der alle kan holde til at blive brugt og få tæv og et knivblad, der er smedet efter Damaskusmetoden, som giver knivbladet dets smukke udseende.
Har du spørgsmål til vores udbenerknive, filetering af fisk eller noget helt tredje, så er du meget velkommen til at kontakte os - vi sidder klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål.