Slibesten

Genopliv dine uskarpe knive med vores enkle og effektive slibesten - dit go-to redskab for perfekt knivpleje, der bringer ny glæde i køkkenet.

499 kr.
1.198 kr.
399 kr.
Sorter ved
  • Fremhævet
  • Bestsellere
  • Alfabetisk, A-Å
  • Alfabetisk, Å-A
  • Pris, lav til høj
  • Pris, høj til lav
  • Dato, ældre til nyere
  • Dato, nyere til ældre
Slibesten

Slibesten til knive: Sådan slipper du af med sløve og uskarpe knive

Vedligeholdelse af dine knive med en vådslibesten er som en hovedrengøring af alle dine knive - både i overført og bogstavelig forstand. De færreste mennesker kan decideret lide at gøre rent, men sommetider skal der en grundig rengøring til og bagefter er resultatet meget tilfredsstillende, fordi et rent hjem er trods alt skønt. 

På samme måde har dine knive sommetider brug for en genopslibning. Det kan være en lidt langsommelig opgave, men det er det hele værd, når du først har en ultraskarp kniv i hånden - og vi vil faktisk sige, det er markant sjovere og nemmere end en hovedrengøring af dit hjem.

Selve slibestenen består af en sten med to sider. På hver side er der så hver sin kornstørrelse, således du har både en fin og en grov kornstørrelse, der kan tage sig af dine knive. Kornstørrelserne tjener forskellige formål, alt efter hvor fint eller groft det er. Jo højere et tal, desto finere er kornet - og jo skarpere kan din kniv også blive.

Den grove side bruges til grovere opgaver - så hvis dine knive er meget sløve eller knivsæggen decideret er beskadiget, så kan du slibe det skarpt og pænt igen ved at bruge den grove kornstørrelse. Den finere kornstørrelse bruges til knive, der allerede er er skarpe og blot trænger til en genopslibning. 

Hos Cuisine Lab har vi kornstørrelser 1000 og 6000 på samme sten. Jo højere tallet på slibestenen er, desto finere er kornet. Derfor anbefaler vi, at du starter ud på den side, hvor der står 1000 på siden og derefter kan du forfine knivsæggen med den anden side, hvor der står 6000.

Slibning af køkkenknive er nemt - sådan gør du

Det er utroligt nemt at slibe en kniv og det tager ikke lang tid! Det kræver en lille smule forberedelse og måske lidt øvelse, før det føles helt naturligt - men når du først har prøvet det et par gange, så er nemt og effektivt hver eneste gang. Resultatet er utroligt tilfredsstillende.

Step 1

Det første, du bør gøre, er at finde remedier frem, så du har en arbejdsstation og alt indenfor rækkevidde. Det vil sige, ud over at du selvfølgelig finder slibestenen frem, så stiller du allerede fra start holderen til slibestenen frem, du finder vinkelguiden frem, så den er klar til at blive brugt og til sidst et rent og tørt viskestykke, så du kan tørre kniven af, når den er skyllet for metalrester. Når først du går i gang, er det rart at have gjort alt klar, så du ikke skal forlade den våde sten og den skarpe kniv.

Første skridt er at lægge slibestenen i en beholder med vand, så slibestenen er helt tildækket med vand. Slibestenen skal være fuldstændig våd både inden og imens du bruger den, så lad derfor slibestenen ligge i vandet i 15-20 minutter - når der ikke kommer flere luftbobler fra stenen, kan du tage stenen op, fordi stenen er mættet med vand.

Step 2

Da du står med et skarpt redskab i hænderne, er det vigtigt at sikkerheden er i top. Derfor får du med vores slibesten en holder i bambustræ med skridsikkert gummi, så kniven ikke glider unødigt rundt - hverken i dine hænder eller på bordet. Den finder du også frem og når slibestenen er færdig i vandet, placerer du slibestenen i holderen med den grove side opad - den side, hvor der står 1000.

Nu tager du kniven i hånden og så vinkler du knivbladet i 20 grader på stenen. Det er essentielt, at vinklen er rigtig, så du ikke gør din kniv sløvere end før - og ret skal dog være ret, slibestenen er en kende udfordrende at bruge i starten - og derfor medfølger en vinkelguide, der sikrer, at du sliber i de rette vinkler, når du køber en slibesten fra Cuisine Lab.

Step 3

Du sliber først med det groveste korn for at blødgøre bladet, så du behøver kun slibe 10 gentagelser på hver side af kniven på det grove korn før kniven er klar til det fine korn. Hvis din kniv er meget sløv eller beskadiget, kan du tage lidt flere gentagelser på hver side. Når den grove side af slibestenen har gjort sit arbejde, vil du kunne mærke en lille kant på knivsæggen. Det er dit tegn til, at nu skal du skifte til en finere kornstørrelse.

Vend nu slibestenen om, så den fine kornstørrelse er opad - det er den side, hvor der står 6000 på siden. Nu sliber du skiftevis 10 gentagelser på hver side af kniven i 5-20 minutter. Når du er tilfreds med slibningen skylles slibestenen, så der ikke sidder rester fra kniven og du kan skylle kniven af og tørre med et tørt viskestykke.

Hvis du er usikker på fremgangsmåden men alligevel vil øve dig, anbefaler vi, at du træner din slibning med en lidt billigere kniv - måske en af de sløve kokkeknive, der bare ligger i skuffen.

Vådslibesten og vådsten

Vådslibesten til vedligeholdelse af dine køkkenknive

Vi vil anbefale alle, der ønsker selv at slibe deres knive hjemme i privaten at bruge en vådslibesten frem for en af de andre slibesten, som for eksempel en olieslibesten, fordi vi finder langt flere fordele ved en vådslibesten end ved en olieslibesten. Det skal være simpelt at vedligeholde dine knive og her er vådslibestenen det bedste alternativ til en grund opslibning af dine knive.

Vådslibestenen er nemmest at anvende, fordi alt du skal bruge er vand og selve slibestenen, den leverer utroligt skarpe knive uanset hvilken knivtype du har med at gøre og den holder til mange, mange genopslibninger af alle dine knive. Derudover sviner vådslibestenen langt fra lige så meget som alternativerne og du skal blot rengøre den med vand, når du er færdig med at bruge den.

Derfor er det også vådslibestenen, vi hos Cuisine Lab tilbyder til dig, der gerne vil give dine knive en grundig opslibning. Den er nem at gå til, den fylder ingenting i dit køkken og det tager ikke ret lang tid at få en skarp kniv igen!

Strygestål & Slibesten til knivslibning

Vedligehold dine knive med et slibesten sæt

En slibesten er en essentiel del af en god oplevelse i køkkenet. Vi kan alle blive enige om, at en skarp kniv alt andet lige er federe at skære med, end en sløv og døv kniv, der har fået tæsk igen og igen i dit hverdagskøkken. 

Skarpe knive er essentielt i et køkken og det vil gøre din oplevelse i køkkenet langt sjovere, når du har nogle knive, der rent faktisk skærer råvarerne over, uden du skal bruge en masse kræfter til at komme igennem en tomat. Derudover kan en uskarp kniv også være en farlig kniv, da du ikke kan regne ud om den glider af på en råvare eller skærer igennem. Med en skarp kniv er du sikker på, at kniven skærer lige igennem.  

Hvis du er i tvivl om, om din kniv er skarp, så kan du teste det ved at skære ned i en tomat eller skære i et stykke papir. Hvis du ikke kan komme igennem det yderste lag på tomaten, så er det nok på tide, at du skærper din kniv. Det giver en federe oplevelse i køkkenet og vedligeholder dit udstyr, så du potentielt har dine Cuisine Lab knive til resten af livet.

Vedligeholdelse af dine køkkenknive er på papiret måske ikke det mest sexede, men med en lille smule vedligehold og nogle gode vaner kan dine knive holde en hel levetid - og det er ikke vaner, der kræver ret meget tid eller en stor indsats. Her på siden har vi samlet nogle gode råd, der giver dine knive en længere levetid. De vigtigste vaner, du let kan inkorporere i din hverdag, er:

  • Sæt aldrig dine knive i opvaskemaskinen
  • Opbevar dine knive på en knivmagnet eller i en knivholder
  • Brug strygestålet et par gange om måneden som en opfrisker af dine knive
  • Giv dine knive en grundig genopslibning på en slibesten et par gange om året
Vådslibesten og vådsten

Kniv slibesten - uundværligt i dit køkken

Over tid bliver selv de bedste knive sløve og her er slibestenen knivens bedste ven. Den er det bedste redskab til at holde dine knive skarpe og effektive og desuden forlænges knivens levetid, når du selv kan skærpe den hjemme hos dig selv, da alternativet er at købe en ny eller at skære med en sløv og døv kniv.

Med slibestenen har du skarpe og nærmest helt nye knive på meget kort tid. Selv dine gamle knive, dem du havde givet op på, får et nyt liv. Brug slibestenen nogle gange om året, når dine trænger til en grundig genopslibning og så vil vi anbefale, at du også har et stykke strygestål, så du i hverdagen kan give dine knive en opfriskning.

Har du spørgsmål til slibning af knive, vores køkkenknive eller noget helt tredje, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rette knivsæt, gøre din oplevelse i køkkenet og lave skøn mad til dig og dine gæster.