Køkkenknive
- Fremhævet
- Bestsellere
- Alfabetisk, A-Å
- Alfabetisk, Å-A
- Pris, lav til høj
- Pris, høj til lav
- Dato, ældre til nyere
- Dato, nyere til ældre

Gode køkkenknive, der inviterer til at blive brugt
Den bedste køkkenkniv er den, der bliver brugt - og vi er af den overbevisning, at gode, skarpe køkkenknive inviterer til at blive brugt. Derfor er samtlige vores knive lavet af funktionelle kvalitetsmaterialer, så kniven er ufatteligt skarp, og pakket det ind i et smukt ydre, således de decideret inviterer til at blive brugt.
For at skabe de bedst mulige knive, har vi udviklet alle knivene i vores sortiment i samarbejde med professionelle kokke, der dag ind og dag ud arbejder med disse redskaber. Gennem disse samarbejder, har vi lært hvad der er vigtigt, når du skal vælge en kniv og alle de læringer har vi samlet i vores knivsamling.
Ifølge vores samarbejdspartner, køkkenchef Jonas Als, er vægtfordelingen noget af det vigtigste ved en god kniv. Hvis ikke der er balance mellem skæftet og knivbladet, så bliver det en kamp at arbejde med kniven over længere tid. Derfor har vi naturligvis haft et stort fokus på netop det.
Køkkenknive sæt, der fuldender dit køkken
Du har som udgangspunkt kun brug for én god, skarp kniv, der kan klare de fleste opgaver. Men ligesom kunstneren, som har brug for flere specialpensler til de små detaljer og ekstra præcision for at skabe et mesterværk på lærredet, gør det samme sig gældende i køkkenet. Her bliver oplevelsen i køkkenet ikke blot sjovere, men du har også nemmere ved at løse alle køkkenopgaver, når du står med den rette specialkniv.
Der findes et hav af forskellige specialknive til køkkenet og hos Cuisine Lab har vi samlet 3 forskellige knivsæt, så du på én gang kan skabe et solidt fundament, der passer til dine behov. Det er nemlig op til dig, om du får brug for de meget specialiserede knive i din knivsamling.
De 3 knivsæt består af 3, 5 eller 7 knive og alt efter hvor ambitiøs du er i køkkenet, vælger du det sæt, der passer til dig. Udover at samle knivene i sæt har vi 3 forskellige prisklasser i vores Classic, North og Legacy kollektioner. Du kan læse mere om hvilke knive, der er i vores knivsæt og kollektioner her.

Køkkenknive - den ultimative gave til madentusiaster
Hvis det er dig, der står for madlavningen, kommer du næppe udenom at skære noget kød, hakke noget grønt eller snitte nogle urter. Derfor har du helt sikkert også somme tider haft en sløv køkkenkniv i hånden og irriteret dig over, at du skal kæmpe for at skære dit kød eller grønt ud. Det er der heldigvis råd for!
Hos Cuisine Lab har vi specialiseret os i knive, der er både holdbare, skarpe i længere tid og smukke at se på. Det er vigtigt for os, at funktionalitet, kvalitet og smukt design går hånd i hånd og det ene udelukker ikke det andet - og når først du har haft en skarp kniv i hånden er der ingen vej tilbage.
Køkkenknivene er fundamentet for køkkenet - og det er en simpel måde at gøre det sjovere at stå i køkkenet. HVis du synes, det er en sur pligt at lave mad, så prøv at arbejde med en skarp kniv, der glider lige igennem dine råvarer. Du sparer tid, fordi du ikke skal stå og skære med en sløv kniv - og vi er sikre på, at du faktisk vil nyde oplevelsen.
Køkkenknive i skarpt damaskus stål
Damaskus metoden er en japansk smedeteknik, der stammer helt tilbage fra samuraitiden, hvor samuraisværd blevet smedet med samme metode for ekstra holdbarhed og modstandsdygtighed for alle udfordringer. Hvorfor hedder det så Damaskus, spørger du måske - efter sigende stammer smedeteknikken fra Damaskus i Syrien, men det var de japanske mestre, der gjorde metoden populær.
Alle Cuisine Labs knive er lavet i Damaskus stål med 67 lag. Der samles således 33 lag stål på hver side omkring kernestålet, hvilket giver knivenes smukke udtryk - men stålet er ikke kun smukt, det er også effektivt og skærer som en drøm.
Køkkenknive tilbud - fordi alle fortjener skarpe knive
Det burde være alle forundt at have en skarp kniv med sig i køkkenet, så man kan få en god oplevelse i køkkenet - og man bliver inspireret til at prøve en ny ret af. Derfor har vi hos Cuisine Lab altid et godt tilbud på en skarp kniv - og vi har knive i forskellige prisklasser, så du kan helt sikkert finde noget, der passer til dig og dine behov i køkkenet!
Selvom det kan virke som en investering for nogle, så er det helt sikkert investeringen værd. I stedet for at gå ud og købe nye knive hvert 3.-5. år, så investér i kvalitetsknive og lad den gøre arbejdet for dig i mange år i fremtiden. Vores knive behøver du ikke udskifte ofte - ja, hvis du passer godt på dem, så har du faktisk en kniv til resten af livet.
Alle vores knive er lavet med Damaskus stål. Damaskus stål har en meget høj holdbarhed og modstandsdygtighed, så Damaskus knive er skarpe i længere tid og de kan holde til tæsk fra både et hverdagskøkken, men også i restauranten.

Ergonomisk kniv til det private hjem
Alle vores knive har et ergonomisk skæfte. Det har vi prioriteret, fordi en af de vigtigste punkter vi fik fra de professionelle kokke, vi har samarbejdet med, fortalte os, hvor hårdt det kan være at arbejde med en kniv, hvor der ikke er tænkt over, at en kniv er et redskab, man arbejder med i adskillige timer hver eneste dag.
Det samme gør sig gældende hjemme i privaten. Du står måske ikke i køkkenet i 8-10 timer om dagen, men du skal opleve den samme luksus hjemme hos dig selv, når du skal lave mad til dig eller dine gæster. Det gør det til en mere behagelig oplevelse og knivene inviterer og inspirerer dig til at gå i køkkenet.
Det ergonomiske skæfte sikrer, at kniven ligger godt i hånden uanset om du skal hakke, snitte, udskære eller noget helt fjerde. Derudover har vi lavet skæftene i holdbare og modstandsdygtige materialer, der kan holde til at blive brugt dag ud og dag ind.

Hvad betyder Rockwell skalaen
Rockwell-skalaen definerer hvor hårdt stål er. Helt konkret stikkes der et lille stykke diamant ind i metallet og jo mere kraft der skal presses med, desto højere en placering på Rockwell-skalaen. Denne er anerkendt verden over og har siden 1914 været brugt til at definere og kvalitetssikre stål.
En almindelig køkkenkniv har en hårdhed på 50-52, men med Damaskus stålet har vi udviklet knive med en hårdhed på hele 62 HRC. Alle vores knivsæt har en hårdhed over gennemsnittet. I vores Classic kollektion finder du køkkenknive med en hårdhed på 57 HRC, mens både North og Legacy kollektionerne har en hårdhed på 62 HRC.
Det betyder en ekstra holdbarhed og kombineret med varmebehandling i forbindelse med skabelsen af knivene, betyder det også, at du ikke skal ud og investere i knive alt for ofte.
Hvis du ligeledes passer på dine damaskus stål knive, vil du med stor sandsynlighed aldrig have brug for at købe nye knive igen.