North Collection

-10%
809,00 kr 899,00 kr
-10%
809,00 kr 899,00 kr
-10%
494,00 kr 549,00 kr
499,00 kr
699,00 kr
749,00 kr
799,00 kr
-10%
2.112,00 kr 2.347,00 kr
-30%
3.530,00 kr 5.043,00 kr
-20%
2.916,00 kr 3.645,00 kr
699,00 kr
Sorter ved
  • Fremhævet
  • Bestsellere
  • Alfabetisk, A-Å
  • Alfabetisk, Å-A
  • Pris, lav til høj
  • Pris, høj til lav
  • Dato, ældre til nyere
  • Dato, nyere til ældre
Cuisine Lab North Collection complete collection - Klarer alle dine behov i køkkenet

Køkkenknive i ergonomisk design

I forbindelse med udviklingen af Cuisine Lab North Collection knive, fokuserede vi meget på, at de var ergonomisk korrekte. Når man står med en kniv i hånden i mange timer om dagen er det enormt vigtigt, at vægtfordelingen er korrekt distribueret og at hånden ikke skal kæmpe for at holde om skæftet. 

Derfor er north collection udviklet ergonomisk korrekt med bladets kerne gennem hele kniven. På den måde er kniven ikke let i skæftet og tung i bladet, men vægten er mere eller mindre ens og ligeligt fordelt på hele kniven. Det gør, at den ligger perfekt i hånden og det er som at komme hjem, hver gang du tager fat i skæftet.

Skæftet på alle vores knive er udviklet i palisandertræ, som er enormt hårdt. Det både øger holdbarheden markant, men er også komfortabelt at holde om i længere perioder. Der er sat et stykke palisander på hver side af skæftet og derefter er det blevet behandlet og poleret, så det er nemt at gøre rent og vedligeholde.

Kombinationen af det rødlige palisander og de 67 lag damaskus stål giver kniven et smukt udtryk, det vil vi gerne medgive. Men det er holdbarheden, der er imponerende.

Herskerne i køkkenet

Kokkekniven & Santokuen

Vores bestseller fra North kollektionen er vores North kokkekniv, North Santokukniv samt North Utilitykniv - og det er ikke underligt. Disse tre knive er vores mest alsidige knive og kan bruges til alle dele af din madlavning. Uanset om du skal snitte grøntsager, hakke urter eller skære et stykke kød ud, så har du en skarp og afbalanceret kniv, der skærer lige igennem din råvare.

Kokkekniven er konstrueret med det høje og lange knivblad, som buer rigtig fint for at skabe en optimal skærende oplevelse ved brug af kniven. Mønsteret fra det 67 lags damascerede, rustfrie stål, gør at der ikke sætter sig emner fast på knivbladende når de er i brug. Det giver bedre effektivitet og du kan virkelig arbejde igennem med kniven, i lange, jævne strøg igennem en steg eller et kålhoved. Kokkekniven er bare perfekt til alt det grove arbejde.

Den anden store kniv i serien, nemlig North Santokukniven klare alt arbejdet inden for grøntsager helt fint. En Santokukniv er lige dét, du står og mangler for at klare opgaverne i den grønne afdeling af køkkenet! Santokukniven er de asiatiske kokkes favoritkniv, da den hurtigt og effektivt snitter alle typer frugt og grønt med dens flade knivskær - men også uden problemer kan arbejde med større stykker kød. Formen er nærmest lige en traditionel kødøkse, men Santokukniven er væsentligt lettere - både i vægt og at arbejde med.

Vedligeholdelse og pleje af stærke knive

Strygestålet & Slibestenen

Fælles for alle køkkenknive, CuisineLab eller ej, er at selvom vores knive i sig selv er holdbare og modstandsdygtige, så kræver knivene en lille smule pleje og vedligeholdelse. Det er simple ting, der forlænger holdbarheden og dine knives levetid markant - men det forbedrer også oplevelsen, når du skal bruge din kniv. 

For det første, så må du simpelthen ikke torturere dine knive med en tur i opvaskemaskinen. Vi ved godt, at det sommetider er lettere - men dine køkkenknive har simpelthen ikke godt af det, både fordi bladet bliver mindre skarpt, men også fordi stålet bliver grimt, hvis knivene er fugtige i længere tid.

Det leder os hen til andet tip; vask kniven af, når du er færdig med at bruge den. Uanset om der er madrester på eller ej, så forsøg at gøre det til en vane at vaske din kniv af, når du er færdig med at bruge den. Så undgår du at lægge den i opvaskeren, men du får også en smuk og ren kniv, der er klar til brug.

Knive bliver uundgåeligt sløvere over tid. Derfor kan du med fordel slibe dine knive - enten med en slibesten eller strygestål. På den måde, har du altid en skarp kniv og det er slut med, at du ikke kan komme igennem stegen eller sågar skindet på en tomat. 

For at mindske slid på bladet, anbefaler vi ligeledes et skærebræt i træ eller bambus, så der ikke sker friktion mellem plastik, der kan gøre bladet sløvere. Det er generelt vigtigt med et godt skæreunderlag og man går aldrig galt i byen med et flot skærebræt i træ.