Urteknive i Damaskus Stål
Gør madlavningen til en drøm med vores urtekniv i damaskus stål - en lille, men mægtig assistent, der glider ubesværet gennem friske krydderurter og grøntsager.
- Fremhævet
- Bestsellere
- Alfabetisk, A-Å
- Alfabetisk, Å-A
- Pris, lav til høj
- Pris, høj til lav
- Dato, ældre til nyere
- Dato, nyere til ældre
Præcision i køkkenet: Opgrader med en urtekniv
Urtekniven fortjener virkelig mere opmærksomhed og anerkendelse. De fleste overser værdien af en god hyper urtekniv, hvilket er en skam, fordi den bruges næsten dagligt i ethvert almindeligt køkken og løser utallige opgaver med stor præcision og effektivitet. Når vi taler om urteknive, så ser vi på 2 forskellige typer - nemlig en almindelig urtekniv og en tournierkniv.
Forskellen på de to knive er at tournierknivens blad er rundt og har et bøjet knivblad, hvilket gør den perfekt til at lave særlige udskæringer til pyntegrønt, at rense kartofler eller endda at beskære blomster, mens en klassisk urtekniv har et helt lige knivblad.
Det betyder, at du med en tournierkniv ikke kan hakke og snitte grønt, men det kan du med en klassisk urtekniv. Til gengæld, så har tournierkniven flere fordele, hvis du kan lide at arbejde med frugt og grønt i hånden. Her er den sylespids og udhuler eksempelvis problemfrit en peberfrugt eller renser en kartoffel.
Har du spørgsmål til knivtyperne, så er du meget velkommen til at kontakte os. HVis du er blevet inspireret til at se på nogle nye knive, er du også velkommen til at se vores store udvalg af alle køkkeknive lige her.
Tomatkniv og urtekniv - hvad er forskellen?
Forskellen på en tomatkniv og en urtekniv er, at tomatkniven har et bølgeskær på knivbladet. Det minder på mange måder om en mini-brødkniv, men savtakkerne er ikke lige så voldsomme, som på en brødkniv. Urtekniven har som bekendt et glat og let buet knivblad, præcist som på kokkekniven.
Tomatkniven er definitionen af en specialkniv, da den er helt speciallavet til at bryde nemmere igennem skallen på tomaterne. Det fungerer også rigtig godt, da savtakkerne saver sig igennem og får fat fra start - men det er ikke en nødvendighed, så længe din urtekniv blot har en skarp nok knivsæg og en skarp knivsæg er essentielt, uanset hvilken kniv du arbejder med.
Vi har nok alle sammen prøvet at skære i en tomat med en kniv, der ikke lige er blevet slebet og knivsæggen kan ikke få fat på tomaten og skære den hverken i skiver eller i tern. Det kan faktisk blive en farlig situation, da kniv ofte bare glider af skindet og hvis du ikke lige har styr på, hvor dine fingre er, så kan det hurtigt betyde et snit i en finger.
Det undgår du med en tomatkniv, da savtakkerne sætter sig fast i skindet på tomaten - eller ved at bruge en nyslebet kniv. Dette er en af grundene til, at vi altid opfordrer til at slibe dine knive inden madlavning - eller om ikke andet slibe dem oftere enten derhjemme på en slibesten eller hos en professionel. Det kan ganske enkelt være farligt at arbejde med sløve knive.
Japansk inspireret urtekniv: Skønhed møder funktion
Vi har haft altid et stort fokus på at skabe knive, der er skarpe fra start, og som kan holde sig skarpe i længere tid. Fordi, der er intet værre end en sløv kniv i køkkenet, hvor man skal ase og mase for at komme igennem en grøntsag eller et stykke kød - og du ender med at have ødelagt råvaren fuldstændig.
Derfor har vores knive har alle sammen et utroligt hårdt kernestål, der måler helt op til 62 HRC på Rockwell-skalaen. Hvis du ikke er bekendt med Rockwell-skalaen, så indikerer tallet et stykke metals hårdhed - og hårdheden fortæller os noget om kernestålets evne til at blive skarpt, men også at holde sig skarpt i længere tid. 62 HRC er en meget høj vurdering og det kan sammenlignes med de skarpeste japanske knive, der ligger lige så højt på skalaen. Vores Legacy-urtekniv er smedet med det hårde japanske stål VG10, hvilket giver ultimatic skarped.
Dermed kan knivsæggen på vores knive altså blive helt unikt skarpe og holde sig skarpe i længere tid end traditionelle vestlige knive. Dermed skal du ikke bekymre dig om hverken tomater, æbler, et flot stykke kød eller andre råvarer. De er ingen udfordring for vores urtekniv - eller nogen andre af vores knive, for den sags skyld.
Skrællekniv, tournierkniv, urtekniv - kært barn har mange mange
Hjemme i køkkenet bruges urtekniven til mange forskellige opgaver. Af den grund, har urtekniven også fået mange forskellige navne. Eksempelvis kalder nogen den alsidige kniv for en grøntsagskniv eller skrælleknive, fordi den er perfekt til at skrælle eller skære en grøntsag med. Der er intet korrekt navn, fordi det afhænger af, hvordan du bruger den, men ifølge kokke og andre madentusiaster, ser vi på 2 forskellige typer, når vi taler om urteknive, - nemlig en almindelig urtekniv og en tournierkniv.
Forskellen på de to knive er at tournierknivens blad er rundt og har et bøjet knivblad, hvilket gør den perfekt til at lave særlige udskæringer til pyntegrønt, at rense kartofler eller endda at beskære blomster, mens en klassisk urtekniv har et helt lige eller let buet knivblad.
Det betyder, at du med en tournierkniv ikke kan hakke og snitte grønt, men det kan du med en klassisk urtekniv. Til gengæld, så har tournierkniven flere fordele, hvis du kan lide at arbejde med frugt og grønt i hånden. Her er den sylespids og udhuler eksempelvis problemfrit en peberfrugt eller renser en kartoffel.
Hos Cuisine Lab tilbyder vi både et tournierkniv-design, nemlig i vores Legacy kollektion, og et traditionelt urteknivsdesign i henholdsvis vores Classic og North kollektioner. Alle knivene har samme høje kvalitet og samme størrelse, så de ligger alle godt i hånden og du har fuld kontrol.