Classic Collection

Oplev Classic-kollektionen - prisvenlig luksus til køkkenentusiaster. 7 ultraskarpe knive i 67 lag damasceret stål, der kombinerer kvalitet, skønhed og ergonomi.
Sorter ved
  • Fremhævet
  • Bestsellere
  • Alfabetisk, A-Å
  • Alfabetisk, Å-A
  • Pris, lav til høj
  • Pris, høj til lav
  • Dato, ældre til nyere
  • Dato, nyere til ældre
Cuisine Lab køkkenknive, classic collection. Luksusknive med lang holdbarhed. Kokkekniv, brødkniv, santokukniv, forskærekniv, udbenerkniv, utilitykniv, urtekniv.

En essentiel del af ethvert køkken

Classic kollektionen - den prisvenlige luksuskniv

Classic serien er vores prisvenlige alternativ til dig, der ønsker en kvalitetskniv uden det skal koste alt for meget. Denne kollektion består af 7 ultraskarpe knive, der alle tjener et forskelligt formål. Alle knive er lavet med samme omtanke og med kvalitet for øje, men vi har brugt en lidt særlig ståltype til vores kernestål og derfor kan vi holde prisen nede. 

Knivene er dog stadig ufatteligt skarpe, lavet efter samme princip som vores high-end kollektioner med 67 lag damasceret stål, der giver dig ikke blot en skarp kniv, men også en utroligt smuk kniv, hvis vi selv skal sige det. De mange lag stål giver et unikt udtryk og mønster til hver enkelt kniv. Et mønster, der særligt kommer til sin ret på de store knive i serien.

På alle knivene har vi et skæfte af sort olieret pakkatræ, der ikke blot er smukt at se på, men også er meget holdbart og modstandsdygtigt overfor vand. Som alle knive fra Cuisine Lab - ikke kun i Classic kollektionen - har vi designet skæftet i ergonomisk korrekte former, så du kan holde ordentligt ved kniven og har fuld kontrol - også hvis du skal bruge kniven i flere timer ad gangen.

Du kan se alle vores damaskus stål knivsæt her.

Kokkekniven. Cuisine Lab Kokkekniv, billig kvalitetskniv med damasceret stål og træ skæfte.

Kongen og prinsen af køkkenet

Kokkekniven og Santokukniven

Vores bestseller fra Classic kollektionen er uden tvivl vores kokkekniv - og det er ikke underligt. Kokkekniven er vores mest alsidige kniv og den kan bruges til alle dele af din madlavning. Uanset om du skal snitte grøntsager, hakke urter eller skære et stykke kød ud, så har du en skarp og afbalanceret kniv, der skærer lige igennem din råvare.

Kokkekniven er karakteriseret ved det høje og lange knivblad, hvor mønsteret fra de 67 lag damascerede, rustfrie stål, gør at der ikke sidder hverken kød eller grønt fast på knivbladet. Det giver bedre effektivitet og du kan virkelig arbejde igennem med kniven, i lange, jævne strøg igennem en steg eller et kålhoved. Kokkekniven er med andre ord perfekt til alt det grove arbejde.

Har du brug for at snitte grøntsager helt fint, som de gør i eksempelvis det asiatiske køkken? Så er en Santokukniv lige dét, du står og mangler! Santokukniven er de asiatiske kokkes favoritkniv, da den hurtigt og effektivt snitter alle typer frugt og grønt - men også uden problemer kan arbejde med større stykker kød. Formen er nærmest lige en traditionel kødøkse, men Santokukniven er væsentligt lettere - både i vægt og at arbejde med. 

Kniven er kendt for sit meget høje blad, som giver en større arbejdsflade. Knivbladet er desuden ultratyndt, hvilket gør at det glider lige igennem alle udfordringer, det måtte møde. Som et resultat af de 67 lag af damasceret stål, får det høje blad et smukt og unikt mønster, ligesom hvilket gør Santokukniven, efter vores mening, til en af de smukkeste knive, du kan have i din knivsamling. 

Pas på dine knive - også selvom de er prisvenlige

Måske er vores Classic-kollektion de første rigtige knive du investerer i. Hvis det er tilfældet, kan vi kun være beærede og sige tak - og så give dig et godt råd med på vejen. Det er nemlig sådan, at knivbladet uundgåeligt bliver lidt sløvere for hver gang du bruger det. Vores knive er smedet med en meget hård kerne, hvilket betyder, at de er skarpe i længere tid, men der kommer et tidspunkt, hvor knivsæggen trænger til en opfriskning.

Når tiden er inde til dét, så anbefaler vi at du sliber dine knive ordentligt ned med et strygestål, eller hvis de er særligt sløve, på en slibesten. Det er ikke svært, men det kræver koncentration og kærlighed. Desuden anbefaler vi, at du aldrig vasker dine knive op i opvaskemaskinen. De kan i princippet godt holde til det, men din kniv er skarp i længere tid, hvis du vasker den op i hånden.

Hvis du har brug for mere information omkring generel vedligehold eller slibesten og strygestål - så hop over på denne side for at læse mere om netop det. Har du spørgsmål til os, enten om vores produkter, vedligehold eller andet, så er du meget velkommen til at kontakte os.