Madinspiration

Hjemmelavet pizzadej

af Hans Nørgaard Harbo Jun 01, 2022

Hjemmelavet pizzadej - cuisinelab

Dej til 2 pizze

Ingredienser:

Det tørre:
400 gram italiensk pizzahvedemel (tipo 00)
2 tsk. fint havsalt
1 knivspids sukker
15 gram gær

Det våde:
2,5 dl lunet vand
4 dråber citronsaft

Til tilberedning:
Mel til udrulning af dejen

Fremgangsmåde
Rør salt og sukker sammen med vandet og citronsaften. Smuldr gæret i og rør til det er opløst i blandingen.

Tilsæt derefter melet lidt ad gangen, så du undgår klumper, til du ikke har mere mel tilbage.

Ælt nu dejen omhyggeligt og længe - du skal ælte til dejen er blank og elastisk.
Placer dejen i en skål, dæk skålen til med film og lad nu dejen hæve i 2-3 timer - eller til dejen er ca. dobbeltstørrelse. Dejen bør hvile et lunt sted.

Når dejen har hævet, “punkterer” du dejen ved at stikke et par fingre i den og deler den i lige store portioner. Form så dejen til kugler og vend dem i en lille smule mel. Dejkuglerne skal nu hvile og hæve på køkkenbordet i endnu 15-30 minutter.

Tænd nu ovnen (eller grillen) og lad den komme op i en høj varme. Vi anbefaler at lade din ovn blive 300 grader varm.

Drys mel på bordet og begynd at rulle en af dejkuglerne ud på bordet. Dejen bør være 3-4 millimeter tyk, når du har rullet dejen ud. Jo mere jævn en flade du får, desto bedre bliver din pizza.

Flyt eventuelt dejen over på et stykke bagepapir, så du bedre kan flytte din pizza rundt.

Din pizza er nu klar til at få fyld på efter eget ønske. Din pizza skal ikke have mere end 5-10 minutter alt efter hvor tyk du har rullet dejen ud og hvor meget varme der er på din ovn.

Se også: Lækker italiensk bruschetta

Forslag til toppings:

  • Tyndtskåret kartoffel, frisk mozzarella og rosmarin
  • Hjemmelavet tomatsauce, ost og pepperoni 
  • Italiensk skinke og svampe