De lækreste pandekager
Til 8 pandekager (alt efter pandekagernes størrelse)
Det skal du bruge til pandekagerne
Det tørre:
½ Vaniljestang / 1 tsk. vaniljesukker / ½ tsk vaniljepulver
50 gram sukker (ca. 3 spsk.)
½ tsk. stødt kardemomme
En lille smule salt
125 g hvedemel
Det våde:
3 æg
3 dl mælk
4 spsk øl (kan erstattes med 4 spsk mælk)
Til tilberedning:
Smør til stegning
Sådan laver du de perfekte pandekager
Skær vaniljestangen over, skrab vaniljekornene ud og vend dem ud sammen med en lille smule sukker - så fordeles vaniljekornene bedre i pandekagedejen. Hvis du bruger vaniljesukker eller vaniljepulver kommes det blot i skålen uden at blive blandet med sukker.
Vend de tørre ingredienser sammen i en stor skål (vanilje, sukker, kardemomme, salt og hvedemel). Tag derefter dine æg og slå ud i skålen, hæld mælken op (og her også øl, hvis du har valgt det).
Pisk alle tingene sammen til du har en ensformet og jævn pandekagedej - og lad den hvile i 30-60 minutter.
Efter de 30-60 minutter vend dejen rundt igen, for at få vaniljekornene rundt i hele dejen. Smelt så lidt smør på en pande og steg pandekagerne en ad gangen på begge sider.
Alt efter hvor meget varme du har på panden, skal de have 1-3 minutter på hver side. Pandekagerne skal være gyldenbrune for at være helt perfekte.
Se også: Vores opskrift på lækre bananpandekager
Forslag til toppings og tilbehør (Internt link (kræver at vi laver en side med det)):
- Hjemmelavet bærkompot
- Hjemmelavet marmelade
- Hjemmelavet flødeis