Udbenerknive

549,00 kr
699,00 kr
749,00 kr
Sorter ved
  • Fremhævet
  • Bestsellere
  • Alfabetisk, A-Å
  • Alfabetisk, Å-A
  • Pris, lav til høj
  • Pris, høj til lav
  • Dato, ældre til nyere
  • Dato, nyere til ældre
Cuisine Lab Legacy Collection udbenerkniv

Til de udskæringer, pudsning & filetering

Udbenerkniv

Hvor de tidligere knive har været mere eller mindre universelle og en del af de fleste køkkener i dag, så er denne kniv en lille smule mere specialiseret. Den kan stadig bruges i mange henseender, men der er særligt én opgave, den er god til. Måske har du gættet det, på baggrund af knivens navn, men det er naturligvis til udbening af udskæringer. 

Udbenerkniven har et relativt kort og stift knivblad og er meget spids. Kniven er spids, fordi den skal kunne skære igennem meget seje sener, som du ikke vil have med i den mad, du serverer for enten dig selv eller dine gæster. Den er eksempelvis genial, når du afpudser en mørbrad og skal have fjernet den ofte genstridige sølvsene.

Bladet er stift og kort, så der er optimal kontrol, når du står med fingrene i en bov eller lignende. På den måde kan du komme helt omkring benet og du undgår at få alt for meget spild eller et helt flænset stykke kød.

Forskellen på en fileteringskniv og en udbenerkniv

Den store forskel mellem en fileteringskniv og en udbenerkniv er fleksibiliteten i knivbladet. En fileteringskniv har brug for lidt mere smidighed for at smyge sig om kødet, når du eksempelvis fileterer en fisk - den fleksibilitet er ikke optimal, når du vil udbene et stykke kød.

Vi vil dog ikke påstå, at man ikke kan begge knive til samme formål. Vores udbenerkniv kombinerer blandt andet de to knive i én, så du ikke skal investere unødigt i begge typer. Du kan læse mere om vores forskellige udbenerknive her.