Santokuknive

799,00 kr
-10%
809,00 kr 899,00 kr
999,00 kr
Sorter ved
  • Fremhævet
  • Bestsellere
  • Alfabetisk, A-Å
  • Alfabetisk, Å-A
  • Pris, lav til høj
  • Pris, høj til lav
  • Dato, ældre til nyere
  • Dato, nyere til ældre
Cuisine Lab North Collection Santoku kokkekniv

Den asiatiske kokkekniv

Santokukniven

Santokukniven er i vores øjne et stykke kunst. Selvom den naturligvis bliver brugt som en utroligt præcis køkkenkniv til grøntsager og urter, så er det høje knivblad smukt og man kan nærmest drømme sig væk i de unikke mønstre. 

Ikke desto mindre er Santokukniven et fantastisk redskab at have i køkkenet. Den klarer alle opgaver og er især god til grøntsager, hvor den asymmetriske slibning giver mulighed for en enorm præcision. Derudover er bladet en del fladere end på en traditionel (også kaldet vestlig) kokkekniv, så du kan få et ensartet resultat.

Hvad er forskellen på en Santokukniv og en kokkekniv?

Der er adskillige forskelle på en vestlig kokkekniv, som også kaldes en Gyuto, og en santokukniv. For det første er der udseendet - knivbladet på en santokukniv er lidt kortere og dermed virker den ikke lige så voldsom, som en klassisk kokkekniv. Dernæst er de fleste santokuknive mere rektangulære i deres knivblad, mens en klassisk kokkekniv er mere aflang og buet.

En god tommelfingerregel er at bruge santokukniven til grøntsager og lignende, mens det lidt længere knivblad på en klassisk kokkekniv nemmere kan arbejde med kød og generelt størrer udskæringer - så brug din santokukniv til hakke- og præcisionsopgaver, mens din kokkekniv bedre kan løse skærearbejdet.

Eksperten i hakke opgaver & Grøntsagernes bedste ven

Udvalget af Santokuknive

Hos Cuisine Lab finder du et godt udvalg at Santoku kokkeknive bestående af tre forskellige typer af Santoku kokkeknive, som hver især er speciel på sin egen måde. Prismæssigt finder man i den billige ende Cuisine Lab Classic Santoku Kokkekniven, som er kendetegnet ved dens meget stilrene udseende. Her får man en kniv, som er udformet med 67 lag damaskus stål, med et skæfte i sort olieret pakkatræ, som gør kniven minimalistisk
og æstetisk både at se på og at arbejde med.

Den næste kniv i rækken er vores Cuisine Lab North Santoku Kokkekniv, som er designet med kvalitet og ergonomi for øje. Her finder man et skæfte udformet særdeles ergonomisk, lavet i hårdt palisander træ. Kniven er i perfekt balance, og med dens 67 lag damaskus stål får man altså en fantastisk kokkekniv her. Specielt på denne model er udfræsningerne langs stålbladet, som giver en slip-let effekt på våde elementer som f.eks. agurker.

Det sidste skud på stammen, samtidigt vores top model hos Cuisine Lab, finder vi Cuisine Lab Legacy Santoku Kokkekniv, Kniven er udviklet efter stolte Japanske smede teknikker, med et skæfte af ibenholt træ udformet oktagonalt, som giver 100% præcisions arbejde med kniven efter som alle vinkler af kniven tilbyder et fast greb. Derudover har knivbladet en vinkel mod skæftet, som giver mulighed for virkelig at blive et med stålets udformning ved greb omkring stålet.