Knivslibning

-10%
449,00 kr 499,00 kr
699,00 kr
699,00 kr
Sorter ved
  • Fremhævet
  • Bestsellere
  • Alfabetisk, A-Å
  • Alfabetisk, Å-A
  • Pris, lav til høj
  • Pris, høj til lav
  • Dato, ældre til nyere
  • Dato, nyere til ældre

Pas på dit udstyr, og behold det hele livet

Vedligehold dine knive med et slibesten sæt

Vedligeholdelse af dine køkkenknive er en essentiel del af en god oplevelse i køkkenet. En skarp kniv er alt andet lige federe at skære med, end en sløv og døv kniv, der har fået tæsk igen og igen i et almindeligt hverdagskøkken, men med en lille smule vedligehold og nogle gode vaner kan dine knive holde en hel levetid - og det er ikke nogle vaner, der kræver ret meget tid eller en stor indsats. 

Her på siden har vi samlet nogle tips og tricks, der giver dine knive en længere levetid ved brug af blandt andet et slibesten sæt, ligesom vi også har samlet nogle redskaber, der kan gøre holde dine knive skarpe i længere tid. Nogle gode huskeregler er:

- Sæt aldrig dine knive i opvaskemaskinen

- Opbevar dine knive i en knivblok eller knivmagnet

- Ha’ det rette skærebræt

- Slib dine knive jævnligt

Keramisk strygestål forlænger levetiden

Strygestålet bør være en fast del af ethvert køkken. Strygestål er en genvej til både at spare tid i køkkenet, men også at nyde madlavning mere, da en skærpet kniv giver en markant bedre oplevelse i køkkenet - uanset om det er i et professionelt eller privat køkken. Når du først har lært hvor simpelt det er at skærpe dine køkkenknive, vil det automatisk blive en rutine for dig, hver gang du stiller dig i køkkenet for at snitte eller udskære.

Vores strygestål består af en stang, der har en kerne af letvægtsstål. Her er påsat et ergonomisk stykke palisandertræ, der er behageligt at holde ved - selv hvis du ønsker at slibe mere end én knive. Det, der svarer til skæftet, er således et stykke stål, der er belagt med diamantpartikler, der er ekstremt effektive til at skærpe æggen på dine knive. For at undgå ulykker i køkkenet, når du skærper dine knive, er der ligeledes fæstnet et stykke stål mellem skæftet og selve strygestålet. blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Slibesten til knive

Mens strygestålet hurtigt og nemt kan klares lige inden madlavning, er slibning på en slibesten en kende mere tidskrævende. Ligesom strygestålet er slibestenen også et redskab, der gør oplevelsen i køkkenet mere behagelig. Skarpe knive er essentielt, for at du ikke skal kæmpe dig igennem sener i et stykke kød eller hårde grøntsager med et sløvt stykke værktøj. 

Selve slibestenen består af en sten med to sider og dermed to forskellige kornstørrelser. Kornstørrelserne tjener forskellige formål, alt efter hvor fint eller groft det er. Hos Cuisine Lab har vi kornstørrelser 1000 og 6000 på én sten. Jo højere et tal, desto finere er kornet - og jo skarpere kan din kniv også blive.

Da du står med et skarpt redskab i hænderne, er det vigtigt at sikkerheden er i top. Derfor får du med vores slibesten en holder i bambustræ med skridsikkert gummi, så kniven ikke glider unødigt rundt - hverken i dine hænder eller på bordet. Der medfølger ligeledes en guider, der sikrer, at du sliber i de anbefalede vinkler og ikke gør mere skade end gavn på dine køkkenknive.

Hvordan sliber man en kniv?

Det er utroligt nemt at slibe en kniv og det tager ikke lang tid! Du kan endda gøre det nemmere for dig selv, ved at vælge et strygestål med et langt blad eller en effektiv slibesten. Hvis du har købt vores japanske knive, er det vigtigt at strygestålet har en vis hårdhed og om minimum er lavet af keramisk stål. 

Vi anbefaler dog, at du vælger det hårdeste strygestål, nemlig det, der er diamantbelagt - både for at gøre det nemmere for dig selv og for skarpere knive. Når du bruger strygestålet er det vigtigt, at du ikke presser kniven mod stålet. Du skal nærmere, som navnet antyder, stryge langs bladet i en vinkel på 20-25. Det giver en knivskarp æg på dit blad.

Som nævnt er strygestålet til hverdagsbrug - altså brug, lige inden madlavningen. Har du lidt mere tid på hænderne og ønsker kniv, der føles som om de er helt nye, anbefaler vi en slibesten. Slibestenen skal være fuldstændig våd inden du bruger den. Derefter vinkler du kniven 10-20 grader på stenen og sliber først med det groveste korn for at blødgøre bladet og derefter slibes bladet med 5-20 minutter på det fine korn. 

Det er essentielt, at vinklen er rigtig, så du ikke gør din kniv sløvere end før - og ret skal dog være ret, slibestenen er en kende mere udfordrende at bruge - og derfor medfølger en vinkelstøtte, der sikrer, at du sliber i de rette vinkler, når du køber en slibesten fra Cuisine Lab. Du kan slibe en kvalitetskniv igen og igen uden problemer og på den måde har du en kniv i en hel levetid.