Brødknive

699,00 kr
799,00 kr
849,00 kr
Sorter ved
  • Fremhævet
  • Bestsellere
  • Alfabetisk, A-Å
  • Alfabetisk, Å-A
  • Pris, lav til høj
  • Pris, høj til lav
  • Dato, ældre til nyere
  • Dato, nyere til ældre
Bedste brødkniv

Savtakket eller ej?

Brødkniv

Her har vi en kniv, hvor dens opgave ligger i navnet - brødkniven bruges til at skære brød. Uanset om det er en bolle, et rugbrød eller et et foccacia brød, så er brødkniven en trofast makker, når du skal have skåret brød i skiver eller stykker. Det kan virke simpelt, og det er det nok i virkeligheden også, men ethvert køkken har en brødkniv, så hvorfor ikke finde én, der er rigtig god?

Det vigtigste ved en brødkniv er, at den er skarp. Det kan virke lidt redundant, når vi taler om knive - men forestil dig dette scenarie: Du skal skære et blødt franskbrød ud til familien. Du kan ikke bruge for mange kræfter, fordi så bliver brødet trykket helt sammen, og skiverne bliver tykke eller tynde og helt skæve. Dét kan du undgå, hvis din brødkniv er skarp og du udnytter savtakkerne.

Det er meget fint, at der er mange savtakker, men hvis ikke kniven er skarp, så hjælper de ikke. Hele pointen ved en brødkniv er, at du skal save dig igennem, så gnidningsfrit som muligt. Lad være, at bruge for meget af din vægt, men kør i stedet stille og roligt gennem brødet og lad savtakkerne arbejde. Så får du ensartede skiver af brødet og alle er glade.

Hvad gør en brødkniv god?

En brødkniv skal have en god længde - gerne omkring 20-23 centimeter. Det giver mere knivblad at arbejde med og du skal ikke save frem og tilbage 20 gange, for at få en skive rugbrød. I stedet kan du bruge hele knivens længde og efter 2 ture, har du en flot og ensartet brødskive.

Dernæst er savtakkerne, som nævnt, vigtige. Her kan du se på både hvor mange der er, men også hvordan de ser ud. Jo kraftigere savtakkerne ser ud, desto mindre kraft skal du bruge, når du skærer. Det vil dog give flere krummer og kan være voldsomt ved bløde brødtyper end hvis du vælger en med blødere savtakker.